Loading...
Loading...
Cleşcenco a vizitat SPORTING CP şi a efectuat o prezentare antrenorilor CPTF Zimbru 

Directorul adjunct al echipei Zimbru, Serghei Cleşcenco a vizitat clubul care i-a lansat în fotbal pe Luis FIGO, Cristiano RONALDO sau NANI. Este vorba de Sporting CP Lisabona, Portugalia. 

În cadrul vizitei de lucru în Portugalia, Cleşcenco a discutat cu directorul sportiv al clubului Sporting CP, câştigătorul Cupei Campionilor şi ex-antrenorul lui FC Vaslui, Augusto INACIO, dar şi cu directorul sportiv al Academiei Sporting CP, Virgilio LOPES şi cu Luis DIAS, coordonatorul Academiei Sporting CP.   

De asemenea Cleşcenco a fost prezent la 2 antrenamente ale formaţiei Sporting CP, dar şi la partida din etapa a 17-a a Campionatului Portugaliei, Sporting CP -- Academica 0-0 (02.02.14).

Timp de 1 săptămână, Serghei Cleşcenco a studiat activitatea Academiei Sporting CP, unde a participat la antrenamentele copiilor şi juniorilor a.n. 2001 şi 2002. 

Cleşcenco a fost în Portugalia în perioada 27 ianuarie -- 7 februarie 2014, iar la 19 februarie a efectuat prezentare a clubului Sporting CP, antrenorilor Centrului de Pregătire al Tânărului Fotbalist, Zimbru.


Prezentarea clubului Sporting CP (structură, organizare, Academia), 19.02.14

Lector
Serghei CLEŞCENCO (director adjunct Zimbru)

Participanți:
Nicolae Crăciun (director CPTF)
Serghei Chirilov (vice-director CPTF)
Dumitru Dundev (vice-director CPTF)
Sergiu Ungureanu (licența A, UEFA, gr. a.n. 1996, 2003)
Marian Ciobanu (licența A, UEFA, gr. a.n. 1997)
Iurie Bodiu (licența A, UEFA, gr. a.n. 1998)
Vladimir Gudev (licența B, UEFA, gr. a.n. 1999)
Nicolae Lahmai (licența A, UEFA, gr. a.n. 2000)
Igor Luca (licența C, UEFA, gr. a.n. 2000)
Nicolae Lutenco (licența A, UEFA, gr. a.n. 2001)
Anatol Tîmbur (licența A, UEFA, gr. a.n. 2002)
Ghenadie Botgros (licența A, UEFA, gr. a.n. 2004)
Viorel Cojocaru (licența C, UEFA, gr. a.n. 2005)
Ilie Pinteac (licența B, UEFA, gr. a.n. 2006)
Valentin Muntean (licența C, UEFA, gr. a.n. 2007)
Angela Melnic (licența B, UEFA, gr. a.n. 2005)
Gheorghii Sajin (licența B, UEFA, preparator fizic)
Anatol Rîbac (licența B, UEFA, selecţioner)
Natalia Focşa (metodist)


Sporting Clube de Portugal cunoscut și sub numele Sporting CP, Sporting sau Sporting Lisabona, este un club sportiv portughez, fondat în 1906. 

Renumele clubului este datorat în special secției de fotbal, care are peste 97.000 de membrii susținători înregistrați. 

Sportivii și suporterii clubului sunt supranumiți și Leões (în română Leii).

De-a lungul celor peste o sută de ani de existență, echipele și sportivii clubului au câștigat 50 de medalii de aur la competiții olimpice, mondiale sau europene, multe altele de argint sau bronz precum și sute de titluri naționale ori regionale. 

Puține cluburi din lume se mai pot mândri cu asemenea succese. Sporting este, după Barcelona, clubul cu cele mai multe titluri la toate disciplinele în competițiile intercluburi. 

Pe lângă multele titluri obținute de club, Sporting Club de Portugal se mândrește cu peste 3 milioane de fani de pe toate continentele: cu 300 de cluburi de suporteri, birouri și delegații.Centrul de pregătire al Academiei Sporting CP este situat la Alcochete, la periferia Lisabonei, aflat la circa 30 de minute de la Aeroport. Acesta are 250.000 de metri pătraţi şi se află într-o zonă liniştită, în mijlocul unei păduri.

Departamentul de recrutare al Academiei Sporting CP a fost fondat la 11 iulie 1998. Printre fotbaliştii recrutaţi se numără: Paulo Futre, Luis Figo, Marco Caneira, Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma, Hugo Viana, Cristiano Ronaldo, Joao Moutihno, Nani, Miguel Veloso, Yannick, Bruno Pereirinha, Rui Patricio, Carlos Saleiro, Daniel Carrico ş.a.

http://zimbru.md/football/children_and_youth/news/25-02-2014/14328/

[email protected]

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/www.zimbru.md

YOUTUBE:
http://www.youtube.com/user/FCZimbruChisinau/videos 

Comments

Leave a Reply